Home
Wie ben ik
Wat/voor wie is BSR
Oorzaken body stress
Praktijkinformatie
Overzicht vergoeding
Veel gestelde vragen
GEZOND NU EN LATER
Uw Privacy
Klachten

Mijn naam is Irma de Vries uit Almere en 60 jaar jong en kan u vertellen dat het leven uit veel hindernissen en mooie gebeurtenissen bestaat. Door eigen ervaringen uit het verleden, het ziek zijn, heeft het mijn doen inzien dat we het niet altijd alleen kunnen doen maar op zijn tijd extra hulp nodig hebben om een gezond lichaam te hebben en te behouden.

Ik heb dat  o.a gevonden in Body Stress Release, dit is  een gezondheidstechniek om het zelfsheelings vermogen van het lichaam weer te optimaliseren. 

Mijn BSR leven begon in maart 2005, toen kreeg ik mijn eerste behandeling vanwege mijn nekhernia (geen last meer van) en toen ik in december 2005 een motorongeval kreeg en gratis daarbij mijn whiplash (geen last meer van),  toen was het voor mij helemaal duidelijk dit beroep wil ik ook graag leren. En dat resulteerde dat ik in april 2007 vertrok naar Zuid-Afrika en in oktober 2007 terug kwam met mijn diploma en vanaf dat moment  het beroep Body Stress Release Practitioner achter mijn naam mocht zetten.   Vanaf dat moment ook beoefen ik dit beroep full-time met heel veel plezier. Hier onder volgt nog een verhaal over mijn BSR proces wat op de website staat bij mijn collega, wilt u meer weten over BSR dan kunt u mij altijd bellen. tot ziens in de praktijk in Almere en of Laren.

 

 

Mijn proces  

 

In maart 2005 heb ik voor het eerst vernomen van Body Stress Release(BSR). Ik was op dat moment net aan het herstellen van mijn 2e nekhernia. Na enkele behandelingen waren de reacties vrij heftig. Ik dacht "oh god ik heb een 3e nekhernia". Gelukkig kon Caroline me geruststellen dat het geen 3e nekhernia was maar het genezingsproces wat op gang was gekomen. Dit is voor iedereen anders maar voor mij was het behoorlijk heftig.

Na enkele weken begon ik me beter te voelen. Het was heel belangrijk voor mij dat ik steeds beter begreep hoe BSR werkt, waardoor ik beter begreep waarom mijn lichaam reageerde zoals het reageerde. Tijdens die weken kwam de vastgezette spierspanning in mijn nek los. De zenuwbanen in mijn nek, die door deze spierspanning onderdrukt waren, gingen beter stromen waardoor het gevoel in het gebied terugkwam. In deze meer ontspannen situatie kon het lichaam de aangedane plek genezen; en zo gebeurde. Niet alleen in mijn nek en rug maar praktisch in mijn hele lichaam was het proces aan de gang.

Ik kreeg opeens pijn op plaatsen van oude blessures waarvan ik dacht dat ze al maximaal waren genezen en ik met het restant aan beperking maar moest leven. Ik heb me enkele maanden intensief laten behandelen en dat wierp zijn vruchten af. Ik heb geen last meer van mijn nekhernia's en ik kan weer normaal een tenniswedstrijd spelen zonder dat ik vroegtijdig moet opgeven vanwege krampen in de benen of pijn in de schouders. Wat heerlijk, geen pijn meer na inspanning! Begin november heb ik mij officieel beter gemeld bij mijzelf.

Ik heb Caroline hartstikke bedankt voor alle goede zorgen en een afspraak gemaakt voor over enkele maanden, een check-up. Want dat blijf ik nodig hebben vond ik zelf, ik heb namelijk een vrij drukke baan en eis veel van mijzelf als ik aan het sporten ben.

Ik wil u graag ook nog een kleine anekdote vertellen, waaruit blijkt dat een beperking niet hoort en u dat niet als vanzelfsprekend of normaal moet accepteren. Ik heb rond mijn 20ste mijn hamstring ernstig geblesseerd bij het softbal, normaal moet je weken rusten om dit te laten herstellen. Maar ja, je bent jong en je moet een paar dagen later de bekerfinale zaalvoetbal spelen. Ik heb vanaf die tijd tot dat ik met BSR in aanraking kwam altijd een beperking gehad met mijn hamstring. Maar daar leer je mee leven toch?

Tot mijn verbazing kwam ik er achter dat ik na de BSR behandelingen geen beperking meer had in mijn hamstring. Ik kwam daarachter toen ik met mijn handen vol een lichtknopje op 1 meter hoogte aan moest drukken. Zonder er bij na te denken deed ik dat met mijn voet. Dat ging probleemloos, ik kon mijn been zomaar optillen zonder pijn! Het zijn van die kleine positieve verassingen waaraan je merkt hoe ver BSR doorgaat.

 

 

 

Body Stress Release Praktijk Almere